Dirigent

Sinds 2006 ben ik naast organist ook koordirigent. Zoals zo vaak het geval begon dit met de vraag: wij zoeken nog een dirigent, weet jij iemand.

Mijn eerste koor was het Gereformeerd Mannenkoor Loof de Heer uit Mariënberg. Ontstaan uit mannenkoor het Vechtdal. Al snel groeide dit koor onder mijn leiding naar 30 enthousiaste zangers, maar een kerkelijke breuk leidde uiteindelijk tot halvering er van. In de zomer van 2010 ben ik hier gestopt.

Vanuit mijn eigen kerkelijke gemeente (Gereformeerde Kerk Nederland) ontstond begin 2010 een regionaal gemengd koor, waarvoor ik werd gevraagd als dirigent. Ook een enthousiaste club, maar uiteindelijk bleek de reisafstand voor de leden een te grote struikelblok om te blijven komen. Dit koor is eind 2016 opgeheven. Dat gaf mij zo’n kater, dat ik tijdelijk even niet meer actief bezig ben geweest om een koor te zoeken.

Ondertussen viel ik tijdelijk in bij het kinderkoor van de Hervormde Kerk van IJsselmuiden. Met enige regelmaat vervang ik Harm Hoeve bij de repetities van De Lofstem in Rouveen.

Maar het begon weer te kriebelen, dus heb ik meegedaan aan de selectieprocedure van het Mannenkoor van de Gereformeerde Gemeente uit Genemuiden, Harpe Davids. Per september 2017 ben ik daar benoemd als opvolger van Minne Veldman. Een jong koor van zo’n 60 leden met een prachtige klank. Ze zingen vooral psalmen – welke mijn hart hebben. Want wat is er nu mooier dan het bezingen van de Heere in ons lied?